Tule mukaan toimintaan

ELÄKKKEELLE SIIRTYVIEN JATKOT ELÄKKEENSAAJISSA

 

Suomalaiset ikääntyvät ja eläköityvät. Eläkkeelle jääminen merkitsee aina suurta elämänmuutosta. Työelämän kiireet ja paineet poistuvat. Tulee tilaa uudenlaisille aktiviteeteille ja harrastuksille, sekä uudenlaisille vaikuttamismahdollisuuksille.

Salossa lähellä ammattiyhdistyksiä ovat Salon Eläkeläiset ja Salon Eläkkeensaajat. Molemmilla vuosikymmenien perinteet järjestää työelämän taakseen jättäneille toimintaa ja tapahtumia.

 

Eläkkeensaajien tarkoituksena on toimia eläkkeensaajien edunvalvojana sosiaalisen ja taloudellisen oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi, luoda edellytyksiä sosiaaliseen kanssakäymiseen, kannustaa itsensä jatkuvaan kehittämiseen kautta koko elämänkaaren sekä tarjota mahdollisuuksia monimuotoiseen kulttuuri- ja harrastustoimintaan. Tavoitteena on, että eläkeikäiset voivat nauttia täysipainoisesti työelämän jälkeisistä vuosistaan. Täyttä elämää – hyvässä seurassa, on meidän slogaanimme!

Ensi vuosi on EU:n aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden teemavuosi. Yhdessä eri eläkeläisjärjestöjen kanssa valmistellaan tiedotusaineistoa, toteutetaan koulutusta ja toimitaan näkyvästi aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden toteutumiseksi.

Ikäihmisten määrä kasvaa Suomessa seuraavien vuosikymmenien aikana nopeammin kuin missään muualla Euroopassa. Maamme eläkkeensaajat tulevat käyttämään suurta valtaa tulevaisuudessa. Vuonna 2015 he voisivat jo äänestää enemmistön eduskuntaan!

 

Eläkkeensaajien äänen painoarvo on sidoksissa heidän järjestäytymisasteessa, kuten ammattiyhdistysihmiset hyvin tietävät. Kannustan kaikkia eläkkeelle olevia ja eläkkeellä jääviä työn veteraaneja hakeutumaan mukaan eläkeläisjärjestöjen toimintaan.

Eläkkeensaajissa lähdemme siitä, että eläkkeellä oloajan on oltava ihmisen parasta aikaa hyvien ystävien ja mielekkään toiminnan parissa.

Kotisivuiltamme löydätte yksityiskohtaisia tietoja Salon Eläkkeensaajista (http://salo.elakkeensaajat.fi/). Jäsenasioiden hoitajamme on Anja Kanko puh. 050 358 9697, sähköpostiosoite anja.kanko@outlook.com. Jäsenasioissa voitte asioida myös toimistossamme Raatihuoneenkatu 3, 24100 Salo. Toimisto on avoinna torstaisin klo 10-13.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

 

Simo Paassilta

Salon Eläkkeensaajien puheenjohtaja