Tiesitkö?


 

Tästä linkistä pääset Terveyden ja hyvinvoinnin sivuille osioon:

Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Ja tästälinkistä EKL.n sivuille: ajankohtaista koronaviruksesta.

https://www.ekl.fi/tiedotteet/ajankohtaista-koronaviruksesta/

 


 

Parannuskeino auringon polttamaan ihoon

Auringossa vietetty päivä on aina rentouttava ja tuntuu hyvältä niin kehon kuin sielusikin puolesta, mutta aina tulisi olla varuillaan, ettei iho pääse palamaan. Kuten monet meistä varmasti tietävät, niin välillä auringossa on todella helppoa polttaa ihonsa nopeastikin pahalla tavalla.

Jos kärsit tänä kesänä vastaavasta tilanteesta, niin muista tämä yksinkertainen kotikonsti. Keitä pannullinen vahvaa mustaa teetä ja kasta pyyhe teehen. Tämän jälkeen painele pyyhkeellä palanutta ihoasi ja kivut katoavat hetkessä!

Teen sisältämät hapot myös auttavat palanutta ihoa palautumaan ja tervehtymään nopeammin.

2. Kotikonsti hyönteisten puremia vastaan

Jos ihon polttaminen auringossa on klassinen ongelma kesällä, niin samaan kastiin kuuluvat myös erilaiset hyönteisten puremat. Paukamat voivat turvota ja kutista ikävästi, mutta niitä helpottaaksesi voit käyttää leivinjauhetta tai natriumvetykarbonaattia (joka on siis täysin samaa ainetta vain hieman eri muodossa).

Sekoita leivinjauhetta veteen, kunnes siitä tulee kiinteää massaa ja levitä sitä sitten puremakohtiin. Tämä kotitekoinen hoitoaine auttaa välittömästi kutinaan ja kipuun. Samaan vaivaan voi kokeilla myös teepuuöljyä sekä aivan tavallista sipulia!

3. Kotikeinoilla eroon kipeästä kurkusta

Kalliit kurkkulääkkeet avuksi kurkkukipujen kanssa? Unohda ne! Nappaa vain kaapistasi omenaviinietikkaa, joka on todellinen ihme neste, jota on käytetty erilaisten vaivojen hoitoon jo ammoisista ajoista lähtien.

Sinun tulisi sekoittaa noin 0,5 desiä viinietikkaa 0,5 desiin vettä ja tämän jälkeen kurlata sekoitetta kurkussasi parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Tämä poistan nopeasti kaikki tulehduksen aiheuttavat bakteerit kurkustasi!

4. Apua väsymykseen

Suuri kupillinen vahvaa kahvia on monien ideaaliratkaisu tilanteessa, jossa väsymys alkaa painaa. Toinen tapa kamppailla väsymystä vastaan ovat kuitenkin tuoreet mintunlehdet.

Mintun tuoksu on tuttua aromaterapiasta ja se sää ihmiset virkoamaan nopeasti, joten se on loistava apukeino päivän piristämiseksi. Tämän lisäksi vihreät lehdet sisältävät paljon C- ja E-vitamiineja, kalsiumia, rautaa sekä foolihappoa.

5. Parannuskeino haavoihin

Hunajalla on monia tutkittuja terveydellisiä vaikutuksia, mutta se on myös erittäin voimakas parannuskeino, sillä se sisältää tärkeitä maitohappobakteereja. Jotkut tutkijat jopa uskovat, että hunaja voisi toimia korvaavana konstina nykypäivän antibioottien sijaan.

Tähän liittyen hunaja on myös erittäin hyvä keino haavojen parantamiseen, sillä se nopeuttaa ihon parantumisprosessia. Parhaan tuloksen saat luonnonhunajalla, sillä sen tiedetään sisältävän erityisen paljon terveellisiä bakteereja.

6. Eroon syylistä

Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta ilmastointiteippi – eli jeesusteippi – on todellinen ihmeaine, mitä tulee syylien hoitamiseen. Tämä johtuu siitä, että teippi tarttuu kiinni syyliin saaden ne kuolemaan.

Laita teippiä syylän päälle noin kuudeksi päiväksi ja irrota se. Tämän jälkeen pyyhkäise syylän kohta puhtaaksi ja irrota kuollut iho. Toista tätä, kunnes olet saanut koko syylän irtoamaan – helppoa ja yksinkertaista!

7. Apukeino jalkavaivoihin

Kun seisoskelet tai kävelet koko päivän, niin jalkasi joutuvat kestämään paljon painetta ja stressiä. Mutta laskemalla itsesi jalkakylvyn johon kaadat sekaan noin 2,5 desiä suuvettä, pystyt helposti hoitamaan jalkojasi ja pehmentämään niiden ihoa.

Suuveden sisältämät antibakteeriset aineet tekevät ihmeitä jaloillesi ja saavat ne voimaan entistä paremmin.


Varo valepoliisia - Poliisi ja pankit eivät kysele pankkitietoja tai tunnuksia puhelimitse

 

Poliisilla on rikostutkinnassa eri puolilla Suomea useita tapauksia, joissa iäkkäät ihmiset ovat saaneet puhelinsoittoja poliisiksi esittäytyneiltä henkilöiltä. Nämä valepoliisit ovat erilaisilla verukkeilla kysyneet pankkikortti- tai verkkopankkitunnuksia.

Poliisi vetoaakin omaisiin ja muihin tahoihin, jotka ovat ikäihmisten kanssa tekemisissä, että ilmiöstä keskusteltaisiin. Heitä olisi muistutettava siitä, että pankkikortteja tai niihin käyttöön liittyviä tietoja ei saa luovuttaa kenellekään. Ei vaikka pyytäjä sanoisikin olevansa poliisi.

Lue Poliisihallituksen tiedote kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

https://poliisi.fi/etusivu


 

Kohden vuotta 2020

EETU ry:n tuore verkkojulkaisu Kohden vuotta 2020 -näkökulmia digitalisaation Linkit verkostavirtaa.fi elakkeensaajat.fi Kerro kaverille Päivitä tilaustietosi vaikutuksista ikääntyvien arkeen -verkkojulkaisu on luettavissa EETU ry:n verkkosivuilta: 

http://eetury.fi/Site/Data/671/Files/Kohden%20vuotta%202020%20-naekoekulmia%20digitalisaation%20vaikutuksista%20ikaeaentyvien%20arkeen.pdf

Julkaisussa keskitytään neljään teemaan: tietoturvan haasteisiin, arkea ja asumista helpottavaan teknologiaan, digitaalisiin terveyspalveluihin sekä ikäihmisten osallisuuteen palveluiden siirtyessä verkkoon. Verkkojulkaisu on tarkoitettu ikäihmisille ja ikäihmisten oikeuksista ja hyvinvoinnista kiinnostuneille kuten poliittisille päätöksentekijöille, virkamiehille ja ikäihmisten omaisille. 

Tämä japanilainen 5 minuutin liike selkäkivun parantamiseen leviää nyt maailmalla.

10 pitkää vuotta tunnettu japanilainen lääkäri ja lääketieteen pioneeri Toshiki Fukutsudzi etsi ja kehitteli metodia huonon ryhdin parantamiseen. Hänestä tuli kuuluisa kotimaassaan, saaden runsaasti huomiota julkaistuaan kirjan, jonka aiheita olivat ryhdin parantaminen, selkäongemista selviäminen, ja vatsalihasten vahvistaminen. Fukutsudzin kirjaa on myyty oli kuusi miljoonaa kappaletta ympäri Aasiaa.

Tohtori Fukutsudzi on erikoistunut hoitamaan potilaita joilla on ongelmia lantiossaan, ja hänen metodinsa sanotaan myös vähentävän vyötäröllä olevaa rasvaa.

Olen aina hieman epäileväinen tällaisten hoitojen suhteen, enkä helposti ota niitä kovin vakavasti. Fukutsudzi on kuitenkin niin suosittu, etten voi olla kuin utelias ainakin kokeilemaan hänen vinkkejään.

Jos selkäoireesi ovat vakavia tai pitkittyneitä, neuvon toki käymään lääkärissä. Mutta muussa tapauksessa, miksi et koettaisi tätä metodia? Se ei vie paljon aikaa, ja se on vaivatonta suorittaa.

Näin se toimii: 

Kääri tavallisesta kylpypyyhkeestä tiukka rulla laittamalla teippiä tai vastaavaa sen ympärille, jotta se pysyykin rullalla. Käy selinmakuulle kovalle ja tasaiselle pinnalle. Sänky tai sohva on tähän liian pehmeä. Laita pyyhe selän alle navan korkeudelle, jossa selkä alkaa kaareutua.

 

Kun olet oikeassa asennossa, laita jalkasi olkapäiden leveydelle niin, että varpaat osoittavat toisen jalan varpaita kohti. Ojenna kätesi suorina pään yläpuolelle (taakse), kämmenet alaspäin ja niin, että pikkurillit koskettavat toisiaan. Makaa liikkumatta tässä asennossa 5 minuuttia. Alussa voi tuntua epämukavuutta, mutta yritä kestää täydet 5 minuuttia. Harjoituksen toteuttaminen helpottuu kerta kerralta.

 

Parhaat tulokset saat, kun toistat harjoituksen kolme kertaa päivässä muutaman viikon ajan.

 

Metodi voi vaikuttaa liian yksinkeraiselta tuottaakseen tulosta, mutta kuten sanottua, miksi et kokeilisi? Minä ainakin aion kokeilla. Jaa tämä artikkeli, jos tunnet jonkun joka kärsii selkäongelmista.

Lähde

Julkaistu Newsnerissä, ole hyvä.